Освећење Параклиса светог Василија Острошког чудотворца у Манастиру Рмњу

Објављено: 7. априла 2021.
Категорија: Новости, Фото галерија
Број читања: 276

На Празник Благовијести Пресвете Богородице 7. (25) априла 2021. године Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије благоизволио је осветити новосаграђени Параклис (капелу) која је посвећена светом Василију Острошком чудотворцу а која се налази у звонику свештене светониколајевске Обитељи Манастира Рмња.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: архимандрит Варнава (Дамјановић) настојатељ Манастира Трескавца, Василије (Рожић) настојатељ Манастира Клисине, презвитер Немања Росић парох парохије кључке и протођакон Немања Рељић ђакон Његовог Преосвештенства. Кум Параклиса светог Василија Острошког чудотворца био је господин Стојан Вукајловић из Бањалуке, а добротворима новоосвећеног храма-парсклиса Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије прогласио је господина Душка Травара и презвитера господина Немању Росића пароха парохије кључке. Одмах послије освећења Параклиса служена је света архијерејска Литургија у манастирском параклису светог Јована Златоустог.
Послије прочитане јеванђелске повијести која говори о посјети Пресвете Богородице Марије Јелисавети у граду Јудином, а о чему нас подробно извјештава Јеванђелист Лука, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије произњео је надахнуту бесједу нагласивши да се и ми данашњим Празником саображавамо оном Јелисаветином поздраву који је упутила Дјеви Марији: „Благословена си ти међу женама и благословен је плод утробе твоје!“.
Послужење је припремљено у новој манастирској гостопримници.

Из Кабинета Епископа бихаћко-петровачког и рмањског.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.