Освећење темеља будућег Храма у Брестовцу

Објављено: 12. маја 2022.
Категорија: Аудио галерија, Новости, Фото галерија
Број читања: 1319

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије благоизволио је на дан када прослављамо светог Василија Острошког Чудотворца 12. (29) маја 2022. године посјетити село Брестовац надомак Босанског Петровца и осветити и благословити темеље будућег Храма у славу и част светог Нектарија Егинског чудотворца.

Кум темеља и будући ктитор био је г. Милан Селаковић са супругом Тањом, сином Миланом и кћерком Милицом који је поријеклом из Брестовца, а настањен у Новом Саду.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: протопрезвитер-ставрофор Здравко Богојевић, протопрезвитер Бојан Митрић, протонамјесник Никола Аркула и Јован Бањац и протођакон Немања Рељић.

Послије извршеног чина освећења Владика је поздравио присутни народ, свештенство и кума бесједом у којој је истакао духовну симболику тога што се овај свети чин имао извршити управо на дан светог Василија Острошког Чудотворца који својом светошћу и поштовањем подсјећа на заштитника овог будућег Храма светог Нектарија Егинског чудотворца. Епископ је такође честитао ово богоугодно дјело будућем ктитору пожеливши њему и његовој породици сваки благослов Божији.

 

Из Кабинета Епископа бихаћко-петровачког.

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.