Патријарх српски Порфирије у Епархији бихаћко-петровачкој

Објављено: 18. јуна 2022.
Категорија: Новости, Фото галерија
Број читања: 570

Његова Светост Архиепископ Пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Порфирије одазвао се братском позиву Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког г. Сергија, те је благоизволио посјетити Епархију бихаћко-петровачку 18. и 19. јуна 2022. године гдје ће свечаном доксологијом у част Његове Светости у суботу 18. јуна 2022. године у храму светог Саве српског у Мркоњић Граду с почетком у 17:45ч отпочети дводневна посјета Патријарха српског Епархији бихаћко-петровачкој.

Сутрадан у Манастиру Глоговцу у недјељу 19. јуна 2022. године када се обиљежава јубиларних 30 година постојања Епархије бихаћко-петровачке и 30. традиционални Јањски Сабор биће служена света литургија с почетком у 9:00ч коју ће предводити Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије уз саслужење више Архијереја, свештенства и монаштва домаће, и сестринских Епархија. 

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије позива сав вјерујући народ Епархије бихаћко-петровачке и других Епархија, али и све људе добре воље да заједно дочекамо Првојерарха наше Свете Српске Цркве те да сви заједно узмемо учешћа у овом историјском догађају, како за Епархију бихаћко-петровачку тако и за њен вјерујући народ Мркоњић Града, Шипова, Јања и цјелокупне наше Крајине.

 

Из Кабинета Епископа бихаћко-петровачког.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.