ПОРАСТАЊЕ МОНАШТВА У ЕПАРХИЈИ БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКОЈ

Објављено: 23. новембра 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 1709

Данас на дан Светог Апостола Олимпа 23.новембра 2015.године у Епархији Бихаћко-петровачкој одежан је сусрет и савјетовање настојатеља манастира са Епископом Епархије бихаћко-петровачке г. Атанасијем.  Присутни су били настојатељи Манастира Рмња, Клисине и Трескавца. Због великог снијега изостао је долазак настојатеља манастира Глоговца.

Разматрано је стање монашког живота у манастирима од задњег сусрета одржаног  05.октобра 2015. године. На велику радост могло је да се покаже и констатује знатан напредак који се нарочито огледа у повећању броја монаха и искушеника у већини манастира, овом приликом представљен је нови искушеник  манастира Рмња. Тако се полако остварује замисао Епископа Атанасија да сигурност опстанка Цркве и народа у Крајини треба све више и више заснивати на монаштву јер се са овога простора све више одлази или на гробље или у даљње велике градове, а монаси захваљујући својим посебним завјетима могу да остану и да напредују, лакше него парохијски свештеници, у свакој тешкоћи која се може и замислити.

Завршавајући свој духовно-радни састанак Епископ Атанасије и настојатељи манастира помолили су се Богу да Он и даље руководи а како животом свега свога народа, тако и животом својих слугу монаха, и да њихово братство увећава на крајишком простору.

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.