СУСРЕТ ЕПИСКОПА БИХ-ПЕТР АТАНАСИЈА СА ФЕДЕРАЛНИМ МИНИСТРОМ ЕДИНОМ РАМИЋЕМ У САНСКОМ МОСТУ

Објављено: 15. децембра 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 2286

У уторак, 15. децембра 2015. године Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије посјетио је Сански Мост гдје се у парохијском дому састао са Господином Едином Рамићем Министром за избјегла и расељена лица Федерације Босне и Херцеговине, Господином Велимиром Саканом Савјетником Српског члана Предсједништва БиХ, Господином Бориславом Бореновићем Предсједником Одбора за EU интеграције и регионалну сарадњу  Народне скупштине Републике Српске, Господином Мустафом Авдагићем Начелником Општине Сански Мост.

          Састанку су присуствовали и Предсједник Скупштинског вијећа Општине Сански Мост Господин Рајко Мрђа и предсједници  завичајних удружења Сањана и подгрмечких села из Бања Луке, Господин Др Нено Добријевић, Госпођа Александра Стојаковић, Господин Рајко Миљевић, затим, парох старомајдански Невен Маринковић парох сански јереј Ален Марић и секретар Епархије протојереј Здравко Богојевић.

          Све присутне поздравио је Епископ Атанасије и пожелио добродошлицу као и успјех у раду свему доброме што чине. Тема радног састанка била је одрживост повратка и тренутно стање и могућности за помоћ повратничком становништву. Представници власти изнијели су своје ставове и приједлоге за унапређење живота повратника, да се изврши реконструкција стамбених објеката, асфалтираље путева, побољшање снабдјевања водом и електричном енергијом и свих оних других питања која муче повратничку популацију. Епископ Атанасије поздравио је све добре и конструктивне приједлоге истичући да су ово дугорочни пројекти који се са доста пажње морају извести. Представници завичајних удружења Сањана изнијели су своје захтјеве и упутили их у даљну процедуру, а Федерални Министар Един Рамић обећао је да ће помоћи сваку добронамјерну акцију. Такође, Господин Рамић је рекао да ће Федерално  министарство за избјеглице и расељена лица по захтјеву Епархије бихаћко-петровачке до краја ове године помоћи пројекте реконструкције и обнове храмова Светог Цара Константина и Царице Јелене у Бобољусцима у Општини Бихаћ и Силаска Светог Духа на Апостоле у Прeодцу

          Са задовољством можемо известити да су се данас у поподневним сатима видјели први плодови овог радног састанка, јер је екипа електро-дистрибуције изашла на терен и прегледала пратећу документацију храма Светог Николаја Мирликијског у Подовима како би се он прикључио на електродиструбутивну мрежу.

          На крају данашњег сусрета Епископ Атанасије и Господа  Един Рамић Министар за избјегла и расељена лица Федерације Босне и Херцеговине, Велимиром Саканом Савјетником Српског члана Предсједништва БиХ,  Борислав Бореновић Предсједник Одбора за EU интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске и  Мустафа Авдагић Начелник Општине Сански Мост констатовали су да је потребно да се чешће сусрећу и договарају и решавају сва потребна питања из живота народа.

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.