Шипово испратило доктора Рајка Тодорчевића на вјечни починак

Објављено: 11. марта 2015.
Категорија: Новости
Број читања: 2313

Након теже болести у 61.одини живота преминуо је у Шипову (8.марта 2015.) Доктор Рајко Тодорчевић. Мало је ријечи да би описале какав је био. Доктор Рајко је био човјек великог срца и племените душе. Волио је све људе и сви су вољели њега. Био је пун енергије, насмијан и ведар, човјек кога би сви вољели да имају за пријатеља и комшију. Несебично је помагао свима и због тога су грађани Шипова исказали поштовање и захвалност те су у колони од преко 2000 људи испратили на вјечни починак доктора Рајка, који је сахрањен на Новом гробљу 10. Марта 2015.године у 13 часова.

Опијело је служило шест свештеника које је предводио старијешина храма ротојереј-ставрофор Драган Шкалоња. Прото Драган се обратио породици ријечима утјехе и рекао им да буду поносни на доктора Рајка, као што су поносни и радници дома здравља гдје је он радио и грађани Шипова са којима је провео цијели свој живот. Др. Рајко Тодорчевић био је посланик у Народној скупштини Рапублике Српске од 2002. до 2006. Год.

Такође је био одборник у Скупштини Општине Шипово, а у више мандата је био Директор Дома Здравља у овој општини. Нека му је вјечан помен и да му Господ подари Царство Небеско.
Јереј Жељко Ракита

 

 

 

Линкови аудио фајлова који се налазе у овом чланку.